Om oss - En VVS-firma i Södermanland sedan 1975

Hos oss kan du lita på att vi gör ett arbete av högsta kvalitét. Vi har erfarenhet av VVS-branschen sedan 1975 och har med tiden införskaffat mer och mer kompetens, erfarenhet och kunskap för att alltid sträva efter det bästa. Är det en varmvattenberedare som ska installeras, är det kanske värmepumpen som behöver repareras?
Vad det än är kan du känna dig trygg i att låta oss utföra arbetet.

Vår historia

1975

Öppnar Jörgen Franzén Mörkö Rör.

1976

på Stationsvägen 4 i Vagnhärad.  Gunnar Söberg, Jörgen Franzén, Arne Söberg och Lennart Sundell, 28 respektive 25 år gamla, startar Söberg & Co HB. Första halvåret var lite trögt, men därefter ökade orderingången ständigt. Vår första butik öppnade vi sedemera på samma adress.

1979

köpte de Rörledningsfirma Ernst Söderström i Gnesta som var ett familjeföretag med över 100 åriga anor. Därav bildades Söberg & Söderström Rör AB. Nu var de etablerade både i Vagnhärad och Gnesta. Både med butiker och montörer. Gnesta blev huvudkontor för verksamheten.

1983

öppnades en montörstation i Järna.

1985

inköptes en industribyggnad på Fabriksvägen i Vagnhärad där en ny stor VVS-butik öppnas.  

1986

etablerade de en egen markavdelning med egen traktorgrävare specialiserad på avloppsanläggningar och ledningsdragning i mark.    

1989

efter ombyggnad flyttas även huvudkontoret till Vagnhärad.

1990

tog företaget steget in i byggbranchen med egen byggavdelning som specialiserade sig på minde totalentreprenader samt ombyggnad av badrum och kök.    

1991

blev företaget delägare i Gnesta Järnhandel dit även Gnestabutiken flyttade. Företaget omsatte vid denna tidpunkt c:a 40 milj sek. Tyvärr påverkades de av den sviktande byggkonjunkturen samt bankkrisen som uppstod i början av -90 talet. Försöken att minska personal och kostnader misslyckades och därav begärdes företaget i konkurs februari 1993. Företaget rekonstruerades och avslutade sin butiksverksamhet i Vagnhärad samt avyttrade fastigheten. Butiken i Gnesta bevarades och ett nytt kontor i Vagnhärad öppnades.

1996

upplöstes delägarskapet efter 20 år tillsammans. Montörer och övrig personal fördelades mellan Gnesta och Vagnhärad. Några få hamnade i Järna. Företagen är idag helt fristående från varandra men samarbetsformer mellan Gnesta och Vagnhärad förekommer vad gäller inköp, montörer m.m. Många av våra montörer har varit med sedan slutat av -70 talet.

2011

TROTAB förvärvar Rörfirman J. Franzén AB.

TROTAB:s VD Niklas Haglund och Jörgen Franzén utanför rörfirman på Åda.

I augusti 2011 blev affären klar mellan TROTAB och Rörfirman J Franzén AB där TROTAB övertog samtliga aktier i Rörfirman J Franzén. Företagsnamnet Rörfirman J Franzén blir kvar och Jörgen Franzén själv arbetar vidare som platschef. Köpet innebär ett närmare samarbete mellan företagen där personalens administrativa och praktiska kompetenser kan utnyttjas optimalt vilket i slutändan kommer gynna våra kunder.

2016

Bolaget förvärvades av Robert Ahlberg och Mats Petterson som sedan dess driver bolaget. Förnärvarande har vi 6 montörer som löser era rörproblem.